Tuesday, July 14, 2015

Tempat Makan Best di Melaka 2015 - Part 2/2

Haloo,

Ini sambungan daripada part 1/2. Tempat korang boleh lepak sambil menikmati makanan/minuman yang best di cafe2 di melaka nih..

Tak sabar rasanya nak balik melaka sempena raya nanti. Sebab dah lame nak try eskim yang saya review di bawah ni, iaitu SANGKAYA.

Kedai yg ke-5 (sambungan part 1)..

SANGKAYA
Sangkaya Original Coconut Ice Cream




Terletak di Dataran Pahlawan Megamall, Lot BE-01A (depan starbucks)
MELAKA


CORM CAFE
"one stop indie store offers clothing, tshirts, books, music and f&b. located in jasin, melaka, malaysia"










VIOLET STATION
(vendor boutique)
Boutique & Cafe 
Landmark: Magicboo, AEON Bandaraya Melaka 
�� WA +60173168016




FUUD & CO
(vendor boutique)
Fuud & Co. is a food vendor concept store located at Ayer Keroh Melaka.





BUBUR AYAM
NASI AYAM

NASI LEMAK

 Thats about it. nak lagi info boleh lihat di facebook atau instagram mereka ye...
Tak sempat nak bagi detail sangat sebab tengah demam..  fu fu fu.. beraya lah dlm demam tahun ni. 



Monday, July 13, 2015

Sup Tulang Merah di Johor

Saya tak pernah lagi try sup tulang merah dekat mana2 tempat selain kedai ni. Sebelum ni pernah ajak mr hubby g jb cari menu ni, tapi tak berkesempatan lagi. tapi bila tau kat kulai de kedai sup best, terus terjah. lol.

Review boleh baca di SINI.

Gambar ni masa saya n hubby makan Sup Merah Rusuk Kambing. Mavelesss....


Lentil Soup dan Salad Arab

Sedapnya, sedapnya, sedapnya... hehe review baca kat SINI. =P