Friday, April 29, 2016

9 Tahun "Look-Back" =D

Haha entry kali ni mungkin agak kelakar n special cuz apparently, banyak gambar kali ni yang tak pernah disiarkan sebelum ni. Actually terbukak folder2 lama dalam hard disk yg pakai kat uni dulu. thats why terfikir nk buat macam face timeline kat blog nih. huhuu. Mmg nampak la beza bila hampir 10 tahun kan... hehe. and that means im getting older. obviously.. 
pfft..

masa zaman u dulu 2007-2010

ni zaman baru start kerja 2011-2012

zaman kerja dan lepas kahwin. hehe

zaman sambung master. lol

and this is me now. 

so bnyk ke beza nye.. haha obviously! paling ketara lepas kahwin kot.
nampak la matang siket..

kualiti gambar pun mempengaruhi sebab dulu pakai camera sony ericson je. sekarang dslr etc. so mesti ada pengaruh jugak la kan. hehe

have a nice day
and....
Never Forget The People Who Helped You Get To Where You Are Today!

=)

Wednesday, April 20, 2016

Sometimes...i do listen

Sometimes i do listen to this kind of songs...
=)



You're my everything
The sun that shines above you makes the bluebird sing
The stars that twinkle way up in the sky
Tell me I'm in love

When I kiss your lips
I feel the rolling thunder to my fingertips
And all the while my head is in a spin
Deep within , I'm in love

You're my everything
And nothin' really matters
But the love you bring

You're my everything
To see you in the morning
With those big , brown eyes

You're my everything
Forever and a day
I need you close to me

You're my everything 
You never have to worry , never fear
For I am near

When I hold you tight
There's nothing that can harm you in the lonely night
I'll come to you and keep you safe and warm
Yet so strong , my love

You're my everything
I live upon the land and see the sky above
I swim within her ocean , sweet and warm
There's no storm , my love

Sunday, April 10, 2016

15 Perkara Tentang Saya Yang Mungkin Agak Pelik..duh

1. Saya mandi 3-4 kali dalam sehari. Pagi, tengah hari, petang dan sebelum tidur.. Kadang2 skip mandi petang. Tapi saya mandi sekejap dan tak de la sampai setengah jam berangan dalam bilik air tu. Just a quick shower untuk segarkan badan.

2. Saya seorang yang hantu sayur. Kalau lunch kat restoran Muha (bandar putra) atau kedai makan yang banyak jenis menu pilihan utk lunch, saya akan ambil 3 jenis sayur berbeza dan tak kan amik lauk berat. Dan mungkin tambah tempe goreng atau tauhu. hehe..

3. Saya pernah suspek kanser kolon dan pernah buat kolonoskop masa umur saya 18 tahun. the worst is.. dengan Dr lelaki tapi bangsa sikh... ooppps..

4. Saya tak boleh makan nasi yang takde kuah i.e nasi ambeng. Kalau nasi tu hanya ada lauk kering, saya akan curah sikit air kosong/mineral. haha

5. Saya tak tahu berenang.

6. Saya suka ice skating/rollerskating

7. Masa umur saya 15 tahun, saya pernah lebih seminggu tak makan nasi dan hanya minum air milo setiap hari sebab hilang selera makan. Tapi badan lebih sihat lepas tu.

8. Saya pernah merajuk dan lari dari rumah masa Form 2. Tapi tidur rumah kazen je. Cuma betul2 lari bawak baju dan naik bus dalam 30km. haha.. kelakar pulak bila pikir balik.

9. Saya mudah menangis/ tersentuh tengok cerita sedih. Especially kalau pasal haiwan dan persahabatan. Ye saya pernah menangis bila tengok Naruto. pfft.. tapi saya tak layan hindustan naaa..

10. Lepas SPM tahun 2005, saya tak keluar dari rumah selama sebulan. Dekat porch pun tak! hanya stay dalam bilik, makan, tidur. Balas dendam setahun study. haha

11. Saya trauma naik kereta sebelah depan (passenger) sebab pernah eksiden depan CS, JB. Sampai sekarang, saya tend to terpegang sesiapa yang tengah drive kereta kalau saya terkejut atau takut.

12. Saya pernah langgar anak jiran saya masa drive sampai masuk ICU. (Siapa kejam? Saya atau family dia yang biarkan budak 2 tahun berjalan tanpa pengawasan dpn rumah?) Sebab benda tu, saya trauma tak boleh lalu jalan tu selama 3 bulan, dan saya terpaksa sewa bilik dan stay dengan kawan.

13. Saya akan gosok gigi dengan guna minyak kelapa dara, 2-3x seminggu sebelum tidur untuk maintain kebersihan gigi.

14. Antara adik beradik, saya paling nakal tapi paling excellent bab academic. haha. Bukti nakal, saya sorang je yang pernah kena tampar dengan ayah saya masa umur darjah 3 dan pernah bertukar sekolah sebanyak 4 kali sepanjang sekolah menengah.

15. Saya namakan sume serangga sebagai ulat. Dan saya paling takut dengan kumbang najis sebab pernah terjadi tragedi masa kecil, saya terpijak benda tu, dan dia kuarkan bunyi yang buat saya trauma sepanjang hidup. pfft..


Tu je kot buat masa ni.. hehe happy sunday...