Saturday, February 13, 2016

Melantak SteakHouse Review Melaka

Melantak Steakhouse di Melaka, merupakan branch steakhouse Me'nate. So kalau teragak nak makan steak best, Melaka pun dah ada spot best.

Best ke? Hm, for me memang sedap. Tender and juicy walaupun pilih whole cooked.
Tak pandai lah nak makan daging yang ada merah2 darah tu. huhu..

Actually my hubs yang makan steak, saya makan lamb grill je (sebab peminat lamb :P) 
tapi lamb dia agak keras tak macam steak daging lembu. yang bagusnya sebab tak ada tulang lah kot macam yang biasa dibeli di kedai2 luar.

harga steak bergantung pada berat dan jenis. Hubs pilih bahagian loin.. bahagian paling lembut untuk buat steak. Range harga kalo tak silap dalam 30+ above. Tapi hari tu yang banyak nye dalam rm40+.

Kalau tak nak makan steak pun xpe, banyak lagi menu lain yang nampak sedap.

Air pula, boleh pilih air panas atau sejuk. Air panas rm3 per cup, sejuk rm2 per cup. Tapi boleh refill banyak mana nak. Sebab air self service je. Amik sendiri.

Sup cendawan pun sama. MUST TRY! sangat sedap.

Kalau nak pilih steak, amik dari freezer sebelah kanan. Harga yang tertera merupakan harga siap masak termasuk coleslaw dan mashed potato. 


Total damage: RM 67.80 untuk 2 orang makan.

Nyum2.. jemput singgah steak house ni kalau ada di Melaka ye..

Friday, February 12, 2016

IU - Gloomy Clock

Been listening a lot to IU songs lately. Oneof my favorite is Gloomy Clock. I am just the type or person who will actually listen to one song for days until i get bored with it. And now, this is my addiction. Been listening this while doing product designing. It kind of triggers lots of inspiration and idea. =P

IU you're the cutest!


Monday, February 1, 2016

Free Tutor Service Calon SPM, Kulai

Assalamualaikum and Hi,

Student form 4 and form 5 yang berminat nak join Free Chemistry Subject tutored by Me, boleh whatsapp saya ye.

email me: venusstatic@gmail.com/ PM di FB Nisa Yachiru

Priority: Warga Bandar Putra Kulai
Malay.
Female.

TQ