Saturday, September 5, 2015

Tempat Makan Best di Johor : Best Steamboat in Town!

Hola Amigos!

Kali ni saya nak review satu tempat makan yang sangat menjaga kualiti servis dan makanan of course, terletak di Bandar Baru Uda JB. Kalau korang ada g JB dan ada bajet makan lebih, jangan lepaskan peluang untuk rasa sendiri makanan fresh, steamboat and grill di Bakar Bakar Steamboat, BBU. Pada saya, bakar2 is by far the best steamboat and grill restoren di JB dan patut mendapat #1 without a doubt.


10 Sebab Kenapa Anda Patut Try Restoren Ni!

1. Banyak Pilihan Makanan Untuk Semua Jenis
Dari seafood, daging kambing, ayam, pelbagai jenis mee yang belum dimasak, mahupun nasi goreng atau mee yang sudah dimasak. Buah2an yang segar, dadih dan puding dan yang penting aiskrim yang sedap dan berkualiti.

Dalam Jar Makanan Kering, Yang belakang tu yang dah dimasak (ie nasi goreng dll)



2. Segar, segar, segar.
I would say semua yang saya rasa malam tu memang segar. Udang pun besar2.


3. Perapan yang Sedap!
Ok ni saya kena puji lebih sebab memang dorang pandai perap daging/ikan/kambing dll.



4. Kuah tomyam yang sedap!
Sukeeee sangat makan pedas kalau steamboat dan grill. This is the best tomyam so far kalo makan steamboat & grill. Sebabnya, saya tak sakit kepala lepas makan yang biasanya kat steamboat lain, sebab terlalu banyak flavor enhancer (MSG dll)!

Adik ipar @ tokey macaroon kat IG (dolcebydiba)
order macaroon murah kat diba =D
5. Grill Pan Rendah
Part ni best sebab tak perlu berdiri-diri sebab tak sampai. Yang lagi best sebab kurang minyak terpercik kat muka haha sadiss tak berlaku pada semua orang ye.. (ye saya rendah orangnye,..lol)


6. Restoran Cantik dan Bersih
Memang cantik dan chill. Believe me!


7. Pekerja yang ceria dan happening!
Saya tengok semuanya orang muda je. Siap tolong snap gambar customer yang nak we-fie..

8. Makanan Cepat Topup
Bila cepat topup, customer makan tak rushing sebab tahu ianya sentiasa ada =)

9. Worth every penny!
Masa ktorang pegi, charge ialah RM40/pax. Walau nampak mahal, tapi ni first time yang makan steamboat semalam, hari ni rasa nak pergi lagi. lol.. worth every penny!

10. Dapat Cash Point kalau tunjuk Mykad! 
Ok yang specially untuk mereka yang dah aktifkan mykad mereka dengan program mykad smart shopper, boleh dapat cash diskaun 5% dan setiap RM1 akan dapat 2 points. 

Tarikh visit: 3/9/2015
Fees for 3pax: RM120 (RM40/pax)
Cash Point earned: RM6 (5% from total expenses)
Reward Point earned: 240 (2x120)

Cash point ni bermaksud, RM6 yang dapat tu akan disimpan dalam sistem MSSP @ mykad. Anda boleh guna kan berapa pun amount yang ada dalam tu untuk dapat diskaun next time anda pergi berbelanja di kedai2 yang berdaftar dengan sistem MSSP. Banyak tau kedai yang dah daftar. Nak tahu boleh tengok disini.


Reward point pula, macam anda kumpul point kad petronas/bonuslink tu konsepnye. Sedar tak sedar bila point dah ribu riban, boleh la claim hadiah kat Affiliate Junction. Jangan risau hadiahnya bukan sebotol minyak masak mahupun payung. hehehe pfftt...

Kalau nk aktifkan mykad, boleh visit FB mykad smart shopper (mohd haziq luawi). whatsapp 0137059404 kalau nak lagi detail.

Dan bagi yang berminat jadi affiliate (means dapat komisyen apabila orang berbelanja), boleh juga tanya En Haziq saya tu ok! Tak pun daftar je hanya isi form online bawah ni. Once daftar, mykad anda terus aktif untuk dapat cash rebate!

Aktif mykad di sini

Lepas daftar, try login dekat website http://mssp-sys.aj.my/ . Select MEMBER, username dan password letak ic je. Lepas tu dah login bole tuka password anda sendiri.
Kat situ boleh cek total points dan redeem hadiah. Senangkan? Semua FREE!

Ok lah sampai sini je dulu.

Happy Day to ALL!...

And on behalf of AJ team, thanks for your support to this program. Kitorang affiliate berperanan untuk tingkatkan sale kedai2 yang berpotensi dalam Malaysia dan insyaAllah luar negara (Now AJ dah masuk bursa saham di Australia, ASX). Dan masuk sebab mereka yang jemput since AJ is in Affiliate Business yang memang berpotensi besar dalam dunia global sekarang!

Thursday, September 3, 2015

Cara Dapatkan Botol Kaca dan Plastik untuk Meniaga

Sekarang ni nak meniaga air secara online pun boleh kan? Ape tah lagi nak mencari barang2 untuk meniaga. Google je insyaAllah jumpa. Asalkan ada usaha. Bagi sesiapa yang mencari vendor yang jual botol kaca/plastik online, boleh juga refer di website ni.


antara produk yang dijual:





hope these helps..

=)

Saturday, August 22, 2015

Surah 'Abasa oleh Maghfirah M.Hussain, dan Maksudnya.

I always adore and listen to her Quran recitation, and whenever I listen to her and understand every sentences, the meaning of every surah seems so deep and meaningful and it always made me shed a tear..

“Al-Quran adalah hasil Bahasa Arab yang terbaik dan sempurna. Ini hasil ajaib yang tidak boleh diperkenalkan oleh manusia. Al-Quran itu sendiri adalah mukjizat yang berkekalan dan keajaiban yang lebih hebat daripada  menghidupkan semula jasad.’’ - Corselle (intelek penterjemah Quran).


Surat 'Abasa terdiri atas 42 ayat, termasuk golongan surat-surat Makkiyah, diturunkan sesudah surat An Najm. Dinamai 'Abasa diambil dari perkataan 'Abasa yang terdapat pada ayat pertama surat ini.


Menurut riwayat, pada suatu ketika Rasulullah s.a.w. menerima dan berbicara dengan pemuka-pemuka Quraisy yang beliau harapkan agar mereka masuk Islam. Dalam pada itu datanglah Ibnu Ummi Maktum, seorang sahabat yang buta yang mengharap agar Rasulullah s.a.w. membacakan kepadanya ayat- ayat Al Quran yang telah diturunkan Allah. tetapi Rasulullah s.a.w. bermuka masam dan memalingkan muka dari Ibnu Ummi Maktum yang buta itu, lalu Allah menurunkan surat ini sebagai teguran atas sikap Rasulullah terhadap ibnu Ummi Maktum itu.