║ a touch of ƒαιтн ║

CLICK HERE IF YOU FOUND MY BLOG IS HELPFUL =)

Saturday, March 28, 2015

Pictures of Lily Adelaisa Morelli aka Lily.. my first furbaby

Ok this is my first ever cat which I bought using my own saving after 1 year of hard work (fresh grads first reward :P). Dari kecil memang teringin sangat nak kucing parsi sendiri, dengan kaler yang betul2 minat. So one sweet day, I found her on mudah...again. hehe
Disebabkan excited nak bela Lily, sampai letakkan nama Lily Adelaisa Morelli. Tapi panggil Lily je. But actually Lily dah lama RIP, mati masa melahirkan baby2nya. Hm. Cite lama pun memang masih sedih sebab she is my first ever cat. Sadly, she died 3 years back...



it was year 2011, i do looked different back then :P



rip lily, we miss you so much!

Pictures of ABU, our male furbaby yang ohsemm dan 'SADO'.

Abu kucen yang kami beli tru Mudah.my jugak. at first memang nak jadikan teman mating owy. Tapi abu lambat matured despite his big and tough looks. lol
Abu masa mula di ambil, agak ganas mungkin sebab sebelum ni dia asek terkurung dalam sangkar, dan tak pandai bergurau lembut, kalau gurau gan ktorang pun, dia gigit betul2 walaupun dia anggap tu gurauan. Tapi lama2 abu makin melting la, sbb owner dia kan cat lovers, selalu brush rambut dia :P 

pernah dulu abu jatuh sakit, tak nak makan, pastu macam keluar darah hanyir dari mulut dia. memang sedih gile time tu, terus bawak p Global Pets (klinik panel abu), dan dia disahkan menghidap bengkak pankreas. hmm.
Tapi Abu kucing yang kuat semangat, lepas 3 hari kena masuk air dan ditahan wad, dia makin sihat. Dr cakap antibodi abu kuat untuk lawan sakit tu, so dia sembuh sendiri tapi ambil masa.
(lepas kena charge rm600 utk kos rawatan. fufufu).
tapi takpe, rezeki tu Allah bagi bukan untuk kita habiskan sendiri tapi ada portion untuk orang/makhluk lain. Lepas berhabis untuk Abu, terus esoknya Allah bagi rezeki 5x ganda, gedebuk. So percaya pada janji Allah, lagi banyak kita memberi, lagi banyak kita dapat.



 abu semakin membesar dengan jayanya..

hehe we miss u ABU!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLICK HERE IF MY BLOG IS HELPFUL..

.

.
Pembiayaan Peribadi Untuk Kakitangan Kerajaan dan GLC